Tarvitset:
1,2 l lämmintä (koska kuivahiiva) vettä
3 rkl psylliumia
3 rkl pellavansiemeniä
1 pss kuivahiivaa
9 dl kaurahiutaleita
9 dl tattarijauhoja
1,5 dl öljyä (itse käytän oliiviöljyä)
ripaus suolaa ja sokeria
Sekoita veteen hiiva, psyllium ja pellavansiemenet sekä suola ja sokeri. Lisää kaurahiutaleet ja jos haluat niin anna turvota hetken (en ole huomannut mitään eroa turvotetun vs turvottamattoman taikinan välillä). Lisää tattarijauhot ja öljy joko peräkkäin tai hieman vuorotellen, minä laitan yleensä vuorotellen niin pysyn paremmin kärryillä taikinan koostumuksesta.
Jauhota leivonta-alusta tattarijauhoilla ja leivo haluamasi kokoisia sämpylöitä. Huomioi, että nämä eivät kohoa aivan samalla tavalla kuin tavalliset sämpylät, joten jos haluat niistä suuria niin tiputa lukumäärää ;) Taikina on mielestäni helpommin käsiteltävää kuin "tavallinen" sämpylätaikina.
Sitten kohta, jossa oma ohjeeni poikkeaa selkeimmin alkuperäisestä: Paista sämpylöitä 200 asteessa noin puoli tuntia. Tuo alkuperäisen ohjeen 10 minuuttia voi toimia jos teet hyvin pieniä sämpylöitä, mutta nämä ehtivät vasta lämmetä siinä ajassa :D
Tiedän. Pitäisi pestä uuninluukku. Tai koko uuni. |
Näyttää aika hyvältä <3 |
Kiva löytää ohjeita gluteenittomasta leipomisesta!
VastaaPoistaKiitos, mukava kun löysit tänne! :)
PoistaMoi! Tätä ei siis tarvitse vaivata? :)
VastaaPoistaMoi! Pahoittelen kun nyt vasta huomasin kommenttisi, uudelle blogialustalle siirtymisen myötä en näköjään huomaa näitä ilmoituksia sähköpostista :D Mutta ei noita erikoisemmin vaivata tarvitse, sen verran että taikina on valmista ja käteen hyvän tuntuista. En tosin mene vannomaan, etteivätkö muuttuisi vaivaamalla paremmiksi ;)
PoistaKuulostaa hyvältä. Teen ehdottomasti.
VastaaPoistaSamat sanat sinulle, pahoittelen viivettä vastauksessa! :) Onnistuivatko sämpylät?
Poista