lauantai 21. toukokuuta 2016

Vihdoinkin, nyhtökaura!

Puhelimeni soi eilen aamulla juuri kun olin vaipunut horrokseen yövyorosta tultuani. Lähi-K-kauppias tässä hei, ilmoittaisin että saimme erän nyhtökauraa myyntiin! Laitetaanko varaukseen? Oi kyllä :D Mahtavaa palvelua jälleen kerran <3

Iltapäivällä kävin sitten noutamassa ensimmäisen nyhtisrasiani. Olin tilannut maustamatonta versiota, mutta jostain syystä minulle oli varattu lime-inkivääri-maku. Hetken harmittelin tätä, koska jouduin testikokkailun yhteydessä astumaan ulos mukavuusalueeltani. Mitä ihmeen thairuokaa tästä nyt pitäisi kehittää? T: Se, joka työntää niitä välimeren makuja joka paikkaan :D

Ostin sitten vähän herkkusieniä kaveriksi  ja ajattelin tehdä jotain kookosmaitopohjaista kastiketta. Laitan reseptin tähän alle, ei se nyt pahaa ollut mutta ehkä vähän parantamisen varaa jäi :D

Nyhtökauraa aasialaisittain

1 pkt nyhtökauraa
muutama herkkusieni
1 punasipuli
pätkä kesäkurpitsaa
nippu horsmaa :D
suolaa
valkosipulia
thaimaustetta (Urtekram)
limemehua maun mukaan

riisinuudeleita

Freesaa pannulla punasipuli, herkkusieni ja kesäkurpitsa (ja horsman varsiosat). Lisää sekaan nyhtökaura. Mausta suolalla, valkosipulilla ja thaimausteella ja lisää horsman lehtiosat ja kookosmaito. Keitä nuudelit ja lisää ne kastikkeen sekaan. Maista ja mausta lisää jos tarvitsee. Done!

Lisäsin annoksen päälle vielä vähän limemehua, se piristi makumaailmaa kivasti.


Tästä tuli oikein hyvää, herra K:kin antoi siunauksensa :D Kaikki mitä nyhtökaurasta oli ennakkoon annettu tietoa (lihainen koostumus jne.) piti paikkansa. En yhtään ihmettele, että nämä viedään käsistä. Hiukan kyllä olin harmissani Keskon hinnoittelusta; rasia maksoi K-kaupassa melkein viisi euroa, vaikka ennakkotiedon mukaan kuluttajahinnan piti olla alle neljä euroa.


Vaikka rasiassa on painoa vain 250 grammaa, niin se riittää mainiosti nelihenkisen perheen ateriaksi höysteineen. Kuten quornkin, myös nyhtökaura säilyttää massansa paistinpannulla, eikä kutistu puoleen niinkuin jauheliha. Kunhan tuotanto saadaan vastaamaan kysyntää, niin uskon että nyhtökaura löytää tiensä niidenkin perheiden ruokapöytiin, joissa ei ole aiemmin käytetty kasviproteiinin lähteitä.

Nyhtökaurapakkauksessa on tavallisen ravintosisältöluettelon lisäksi avattu myös tuotteen aminohappokoostumusta,  joka on kyllä ihailtavaa luettavaa :) Loistavaa suomalaista työtä!


Tänään varmistui myös Leijonien MM-hopea, huomenna sitten jännitetään kirkastuuko se!

Joko olet ehtinyt maistaa nyhtökauraa, tykkäsitkö?

4 kommenttia:

  1. K-ketjussa tämä on kalliimpi kuin s-ketjussa, tämä on muuten useankin kahvipohjaisen tuotteen kohdalla nimimerkillä erittäin paljon kokemusta ;) Tosin sitten taas puolestaan k-kaupoissa on välillä tarjouksia. Mutta palvelu on usein k-kaupoissa ollut parempaa, kuten nyt sinunkin kohdallasi! Koetan vielä metsästää nyhtökauraa hyvin huonoin tuloksin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan vähän nolostuttavan iso hintaero, jos S-kauppa myy alle neljällä eurolla per rasia. Mutta palvelusta ei voi valittaa, se on totta :D Prismoista nyhtökauraa taitaa saada jos menee lauantaisin ovenripaan roikkumaan heti aamusta, muuten kannattaa suosiolla varata omansa ;) Toivottavasti saavat pian tuotannon ajan tasalle.

      Poista
  2. Voi että kun olisi jo päässyt kokeilemaan! Mutta en ole ehtinyt juoksemaan kauppojen oville odottamaan aukeamista heti aamusta. Kunpa nyhtökauraa olisi pian vähän paremmin saatavilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo saatavuusongelma on kyllä hankala. Toivottavasti saavat sen pian rullaamaan niin ihmisten mielenkiinto ei ehdi sammua :)

      Poista