tiistai 22. syyskuuta 2015

Siivouspäivä

Minulle vapaiden alku tarkoittaa yleensä lähes poikkeuksetta siivouspäivää. Tällä tavoin on mukavampi nauttia lopuista vapaista siistissä kodissa, ja voi ehkä hyvällä omallatunnolla vähän palkita itseään.

Ostin viime viikolla Sinin uuden kaakelipinnoille tarkoitetun pesuharjan ja yllätyin positiivisesti. Tulos oli jotain aivan muuta kuin Viledan sienellä hinkkaamalla (ehkä se on tarkoitettu koteihin, joissa kylpyhuone pestään viikoittain). Minä en ihan niin reipas ole, joten välineen pitää olla vähän järeämpi.

Sen sijaan pesuainetta pitää pystyä käyttämään ilman suusuojusta ja käsineitä. Pyrin suosimaan mahdollisimman ympäristö- ja lemmikkiystävällisiä tuotteita. Testasin nyt toista kertaa Universal Stonea kylpyhuoneeseen ja tällä kerralla tuon Sinin harjan kanssa olin tyytyväinen lopputulokseen. Ekalla kerralla ei hirveästi naurattanut kun tajusin lattian kuivuttua, että hyöty oli ollut lähinnä liikunnallinen :D
Koiraperheessä lian torjuntaan täytyy panostaa hieman enemmän. Electroluxin varsi-imuri on meillä kunniapaikalla olohuoneen ja keittiön välisellä seinustalla, josta se on helppo napata töihin.Mietin tätä kirjoitettaessa, kuinka hankalaa siivoaminen on ollut ennen mikrokuituliinoja. Esimerkiksi lasipintoja on vaikea saada raidattomiksi pelkällä... Mitä materiaalia tiskirätit nyt ovat, selluloosaa?

Viikkosiivoukseni etenee yleensä samalla kaavalla: laitan pyykkikoneen päälle ja imuroin, pyyhin pölyt ja siistin keittiön sekä pesen vessan. Sitten valitsen jonkun tietyn kohteen, johon paneudun vähän tarkemmin. Tällä kertaa se oli meikkilaatikko, ja voi hyvin sanoa, että jo oli aikakin :D

Say no more.


Siveltimetkin pääsivät kylpyyn.Mitä veikkaatte, montakohan päivää laatikko kestää tämännäköisenä? ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti