tiistai 13. lokakuuta 2015

Ihastuttava Nafhan Kosteuttava päivävoide

Nafhan päivävoide kuuluu niihin tuotteisiin, joita voi huoletta ostaa kaverille lahjaksi tai ostaa itselle jälleen uuden kun ei mitään jännittävää uutta tarjoutunut tilalle. Se on täydellinen jokapaikanhöylä, joka varsinkin sopivan seerumin kanssa yhdistettynä istuu kenen iholle tahansa. Voide sopii myös miehille (miksi ei sopisi?).

Nafha on (yllätys) ranskalainen kohtalaisen pieni tuotesarja, joka sisältää pääosin kasvojenhoitotuotteita. Ainoastaan vartalovoide poikkeaa tästä linjasta. Päivävoide ei ole ainoa löytämäni helmi, mutta ansaitsee ehdottomasti tulla esitellyksi ensimmäisenä.

Nafha kosteuttava päivävoide


Maahantuojan sivuilla kerrotaan voiteesta seuraavaa:

"NAFHA silkkisen pehmeä kosteuttava päivävoide antaa iholle koko päivän kestävää kosteutusta ja suojaa. Voiteessa on käytetty paljon antioksidantteja sisältävää harvinaista kaktusviikunaöljyä, joka elvyttää kudoksia ja samalla suojaa ihoa pitkäkestoisesti. NAFHA kosteuttava päivävoide sopii kaikkein vaativimmallekin iholle."

Tässä vielä inci-lista:

Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Glycerin, Alcohol**, Arachidyl Alcohol, Dicaprylyl Ether, Argania Spinosa Kernel Oil*, Myristyl Myristate, Behenyl  Alcohol, Salvia Officinalis (Sage) Water*, Squalane, Glyceryl Stearate, Arachidyl Glucoside, Benzyl Alcohol,  Opuntia Ficus-Indica Extract*, Cera Alba (Beeswax)*, Pongamia Glabra Seed Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil*, Bisabolol, Tocopherol, Levulinic Acid, Undecylenoyl Glycine, Camellia Sinensis Leaf Extract*, Althaea Officinalis Root Extract*, Parfum (Fragrance), Xanthan Gum, Sodium Levulinate, Dehydroacetic Acid, Palmitoyl Grape Seed Extract, Sodium Hyaluronate, Sodium Hydroxide, Bambusa Arundinacea Stem Extract, Rosa Centifolia Flower Extract*, Sodium Citrate, Limonene, Linalool, Citronellol, Geraniol.
*Luomutuotantoa
**Luonnollinen ainesosa

No tosiaan, tuotteessa on käytetty kaktusviikunaöljyä, mutta se on ainesosalistan loppupäässä, joten en nyt markkinoisi tuotetta sen perusteella. Mutta hieman harhaanjohtava mainospuhe ei kuitenkaan vähennä voiteen toimivuutta. Vesi- ja aloemehupohjassa on jojobaöljyä ja glyseriiniä, ja vaikka alkoholi tulee heti perään säilöntäaineena, en ainakaan minä millään lailla tunne sitä ihollani, edes viilentävänä. Voide sopii erinomaisesti mineraalimeikin alle, sillä se jättää luonnonkosmetiikan voiteille tyypillisen, hieman "nahkean" pinnan. Enkä nyt tarkoita tahmeaa, mutta se kuitenkin selkeästi eroaa synteettisen kosmetiikan jättämästä silikonipinnasta. En ole tästä huolimatta kuitenkaan huomannut ongelmia meikkivoiteidenkaan kanssa, tosin uskon tämän olevan myös levitystekninen asia (varsinkin jos myös meikkivoide on luonnonkosmetiikkaa). Jos meikkiä jää liikaa työstämään eli pyörittelemään iholle sen jälkeen, kun se on oikeastaan jo imeytynyt, alkaa se mitä todennäköisimmin rullautua sormien alla.


Nafha kosteuttava päivävoide

Vaikka voide on ohutta ja hyvin riittoisaa, siinä on kuitenkin riittävästi kosteustehoja myös ainakin alkutalveksi, ja miksei pidemmällekin, etenkin jos meikin mukana tulee lisäkosteutta. Ja niinkuin inci-listaakin silmäilemällä voi todeta, niin tämä voide ei toimi hyttyskarkotteena! Se tuoksuu hyvin miedosti, jos sittenkään, eikä ainakaan minun nenääni tuoksu ole millään lailla epämiellyttävä. Siksi uskaltaisin suositella tätä myös herkkänenäisille. Myös hinta on erittäin kilpailukykyinen;  50 ml pumppupullon saa alle kolmellakympillä. Ja pakkaukset ovat, kuten koko sarjakin, hienosti ajassa mukana.

Nafhan päivävoide on todellakin raivannut tiensä kaikkien aikojen päivävoidesuosikikseni, paitsi tuotteen toimivuuden, myös loistavan hinta-laatusuhteen ansiosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti