keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Mietteitä luonnonkosmetiikan shampoista

Luulen, että aika moni, jolle luonnonkosmetiikka on uusi asia, mieltää sellaisiksi luokitellut shampoot jollain tapaa tehottomiksi tai muuten huonommiksi, koska niissä käytetyt pinta-aktiiviset aineet ovat hellävaraisempia. Toisin sanoen koska sulfaatit puuttuvat.

Yllättäen kuitenkaan pesevyyden puute ei ole näissä shampoissa ongelma. Minulla ei tosin ole omakohtaista kokemusta muotoilutuotteiden pesusta lyhyistä hiuksista, mutta sivusta olen asiaa seurannut, enkä ole ainakaan huomannut, että mieheni pää jäisi jotenkin lähmäiseksi. Enkä usko. että hän suihkussa käydessään panostaa hiustenpesuun yhtään tavallista enempää, vaan käyttää hippishampoota samalla lailla kuin tavallistakin.

Oikeastaan ongelma on melkeinpä päinvastainen, ja eron huomaa luullakseni vain pitkissä hiuksissa. Luonnonkosmetiikan shampoilla pestyt hiukset jäävät helposti tyvestä takkuun, koska hius jää jotenkin karheaksi pesun jäljiltä. Jos tätä ei tiedä, ja jättää hiukset kuivumaan vapaasti, odottaa aamulla kiva yllätys kun harja jumittaa jo ekalla vedolla, ja lopulta kun hiukset saa jotenkin selväksi, näyttää pää pörröiseltä. Eikä mitenkään seksikkään sellaiselta.

En ole löytänyt tuohon ongelmaan muuta ratkaisua kuin yrityksen ja erehdyksen kautta paremman shampoon etsiminen. Olen oppinut, että sana "tuuheuttava" tarkoittaa valmista tupeerausta, mikä voi tietysti jonkun mielestä olla kätevääkin. Itse kuitenkin pidän vähän sileämmästä lopputuloksesta.

Sitten niihin tuotteisiin. Luonnonkosmetiikan shampoot (niinkuin muutkin tuotteet) ovat merkistä riippuen hieman kalliimpia kuin marketin edullisimmat kaksi euroa per litra maksavat euroshopperit. Varsinkin lapsiperheille hinta on tärkeä valintaperuste, koska lapsilla on joskus varsin liberaali tapa annostella pesuaineita. Toinen tärkeä tekijä on saatavuus, arkisia tuotteita on mukava kyetä ostamaan ihan ruokakaupasta. Näillä kriteereillä löytyy ainakin kaksi hyvää vaihtoehtoa: Sante ja Urtekram. S-ryhmä myy kattavasti molempia ainakin Prismoissa, ja Kesko myy Urtekramia. Hintataso tuotteilla on samankaltainen, ja shampoita on mahdollista ostaa isoissa pumppupulloissa, joka saattaa edes hieman hillitä tuotteiden yliannostelua.

Meillä on tällä hetkellä käytössä (siis mies ja lapset käyttävät) Santen Family -sarjan appelsiini-kookosshampoo, ja sen on osoittautunut oikein mainioksi. Pesee sopivan tehokkaasti ja tuoksuu hyvälle. Sitä saa ostaa jopa litran pulloissa alle kahdellakympillä, mikä on mielestäni aika edullinen. Eikä pitäisi suureltakaan perheeltä loppua ihan viikossa.

Sante orange & coco shampoo


Minun hiustenpesuani mutkistaa tietenkin tällä hetkellä pitkien, vaalennettujen  ja paksujen hiusten lisäksi herkkä päänahka, joka nykyisessä hormonimyrskyssä tuppaa vielä vähän reilummin rasvoittumaan. Tällä hetkellä käytössäni on Santen Lava power -shampoo, joka on tarkoitettu päänahkaongelmien hoitoon. Ei minulla oikeastaan ole siitä mitään pahaa sanottavaa. Tuoksu nyt ei ehkä ole se kukkaisin, mutta hyvin ajaa asiansa, ja ostin sitä jo toisen pullon eli jatkoon pääsi. Tarkemmin ajateltuna taitaa olla ensimmäinen ostamani luonnonkosmetiikan shampoo, jota olen ostanut lisää! :D Saavutus sekin. Tuote on mielestäni hinta-laatu-suhteeltaan erinomainen, en voisi kuvitellakaan ostavani jotain kolmenkympin shampoota, kun ne eivät hinnastaan huolimatta ole sen riittoisampia kuin halvemmatkaan kilpailijansa. Joudun näet hiusteni paksuuden vuoksi annostelemaan ainetta kolmessa erässä (ja ihan mukavan määrän jokaisella kerralla), jotta saan sen levitettyä joka paikkaan.

Sante Lava Power shampoo


Mikä on sinun suosikkisi luonnonkosmetiikan shampoista? Entä onko jokin tuote osoittautunut täydelliseksi flopiksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti