Halusin lisätä pohjaan juustoa tuomaan makua (oikeasti pelkäsin, että se maistuu pahalle :D ) ja lisäksi laitoin vähän (en mitannut) mantelijauhoja ja suolaa. Ja kyllähän siitä tuli ihan järjettömän hyvää!
Pohjan ohje:
1 kukkakaali
2 kananmunaa
n. 150 g vahvaa goudaa raastettuna
n. 0,5 dl mantelijauhoa
1 tl suolaa
Kukkakaali kuuluu ensin hajottaa atomeiksi eli "kukkakaaliriisiksi". Tehosekoitinkin kuulemma käy, itse käytin raastinrautaa ja sain haavan sormeeni, joten ehkä ensi kerralla kokeilen ensiksi mainittua. Silvottu kukkakaali laitetaan kattilaan veden kanssa ja laitetaan levy päälle. Piti kypsentää pehmeäksi. Minun kaalisilppuni oli niin pientä, että pehmeyden arviointi oli mahdotonta, joten annoin sen kiehua hiljaa 20 minuuttia, ja toivoin että se riitti. Sitten kukkakaali valutetaan, pyrkimyksenä saada mahdollisimman paljon vettä pois. Laitoin siivilän alle pinon talouspaperia nopeuttamaan prosessia, ja se toimi oikein hyvin. Tämän jälkeen tehdään kaalimassa sekoitetaan muiden ainesten kanssa ja levitetään uunipellille leivinpaperin päälle (muistithan laittaa uunin päälle? 200 astetta on passeli). Paista pitsapohjaa, kunnes se näyttää hyvältä. Aikaa menee 20-30 minuuttia uunista riippuen.
Ennen uunia. Jälkeenkin olisi voinut ottaa, mutta oli niin nälkä, että unohdin. |
Sitten täytteet! Koska käsky oli tehdä gurmeeta, niin mitään kinkkuananasta ei nyt käytetty. Laitoin siis lätyn päälle seuraavanlaisen setin:
Ennen uunia
Mutti pitsakastiketta (reipas tekee tämän tietenkin itse kasvattamistaan luomutomaateista)
Ilmakuivattua kinkkua
Aurinkokuivattua tomaattia
Puhvelimozzarellaa
10 minuuttia uunissa.
Uunin jälkeen
Puntti rucolaa
Oliiveja
Oi! |
Hienoin kattaus ikinä. |
Miun on kans pitäny kokeilla tätä, ehkä nyt kokeilen!
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! :) Suosittelen laittamaan ennemmin kokonaisen kuin puoli desiä mantelijauhetta, ja ehkä kolmannen kananmunankin, varsinkin jos on iso kukkakaali. Tuo oli muuten hyvä, mutta käsinsyöntiä pohja ei kestänyt :D
VastaaPoistaMä olen kasvissyöjä, joten kinkun jättäisin pois, mutta muuten näyttää tosi herkulliselta! :) Taidankin kokeilla jossain vaiheessa ;)
VastaaPoistaKokeile ja kerro mitä laitoit päälle :) Minä koitan kovasti lisätä kasvisruokien määrää meidän ruokavaliossa, joten hyvät ideat on aina tervetulleita :D
PoistaKatsotaan, josko aloittaisin blogiin ihan oman kasvisruoka-osuuden jossain vaiheessa ;) Mielessä on ollut, vaikka konkari-kokki en olekaan :D (Kaukana siitä!) Kosmetiikka ja kauneudenhoito on edelleen se vahvin osa-alue ;)
PoistaRohkeasti vain! ;) En minäkään mikään mestari ole (todellakaan), mutta luotan omaan makuaistiini ;)
PoistaNyt muistin taas tämänkin reseptin! :D Kokeiluun menee tämäkin lähiaikoina :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, on kyllä hyvää :)
Poista