torstai 3. joulukuuta 2015

Aamusumu - Nafhan Puhdistava kasvovesi

Vaikka Sukin kasvovesi toimii erinomaisesti iltatoimien osana, niin aamuisin kaipaan jotain kevyempää ja "raikkaampaa" (lue: halvempaa, mutta silti toimivaa). Päiväkäytössä en koe tarvetta hifistellä tehokkailla raaka-aineilla niin paljoa kuin yötä vasten. Minulle riittää, että kasvovesi kosteuttaa hyvin ja raikastaa uniset kasvot. Tällä hetkellä tuossa tehtävässä on Nafhan Puhdistava kasvovesi. Tuote on kohtalaisen uusi, se lanseerattiin Suomessa kuluneena kesänä. Se sopii kaikille ihotyypeille, vaikka pullon kyljessä lukeekin "puhdistava", josta voisi päätellä kasvoveden olevan tarkoitettu rasvoittuvalle iholle.

Maahantuojan mukaan:

"Nafha Puhdistava kasvovesi sisältää toisiaan täydentäviä aktiivisia luonnollisia ainesosia. Sitruuna ja pomeranssi yhdessä kaktusviikunan kanssa ravitsevat ja pehmentävät herkkää ja ärtynyttä ihoa. Taikapähkinä ja sitruunaverbena auttavat parantamaan ihon rakennetta samalla, kun kaunokainen, hevoskastanja ja carob vähentävät ihon punoitusta."

Inci-lista:
Aqua (Water), Melissa Officinalis Flower/Leaf/Stem Water*, Glycerin, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Water*, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water*, Lippia Citriodora Flower Water*, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Bellis Perennis (Daisy) Flower Extract*, Levulinic Acid, Decyl Glucoside, Opuntia Ficus-Indica Stem Extract*, Parfum (Fragrance), Hydrolyzed Ceratonia Siliqua Seed Extract*, Sodium Levulinate, Glyceryl Caprylate, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Extract*, Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Maltodextrin**, Phenethyl Alcohol, Sodium Benzoate, Limonene, Linalool, Citronellol, Geraniol.
*Luomutuotantoa **Luonnollinen ainesosa



Tarkkasilmäinen huomaa heti eron edelliseen esittelemääni Sukin kasvoveteen: Nafhan tuotteen ensimmäinen ainesosa on vesi. Eli miedommasta aineesta on kyse. Veden jälkeen tuleekin mittava lista erilaisia kukkaisvesiä, ja glyseriinikin on listassa sen verran korkealla, että tuotteen olisi voinut nimetä myös kosteuttavaksi kasvovedeksi.

Mitä lupauksiin vaikutuksista tulee, niin en varsinaisesti ole huomannut muutosta ihoni "rakenteessa". Punoituksen vähentymistä en pysty arvioimaan, koska ihoni harvoin punoittaa muuten kuin treenien tai saunan jälkeen. Mutta miselliveden jälkeen iholle suihkutettuna tämä miedosti sitruskukkaiselle tuoksuva vesisumu on aivan ihana. Se tuntuu kasvoilla mukavan viileältä (ei sellaiselta kylmägeeliviileältä kuitenkaan). Tämä voi tosin johtua myös siitä, että meidän vessa on järkyttävän kylmä tähän aikaan vuodesta. Mutta joka tapauksessa, kasvovettä on mukava suihkutella kaulaan saakka, kuten kuuluukin. 

Mineraalimeikkipohjaa käyttäville Nafhan kasvovesi sopii myös meikin kiinnittäjäksi, tekemään puuteroidun ihon pinnasta vielä vähän heleämmän. Itse harvoin käytän tätä kikkaa, ehkä sitten laitan mineraalipuuteria niin vähän, että se tuntuisi kaipaavan "sulauttamista".

Muutenkin Nafha ansaitsee suitsutusta tasaisen varmana suorittajana, sarjasta ei mielestäni löydy varsinaista heikkoa lenkkiä. Hienoa, että kasvovesi saatiin täydentämään sarjan muita tuotteita.

Käytätkö sinäkin eri tuotteita päivällä kuin yöllä? Oletko jo ehtinyt testata Nafhan kasvovettä?

6 kommenttia:

  1. Käytän ihan eri tuotteita päivällä kuin yöllä, mutta kesällä saatan mennä samoillakin, kun iho ei ole niin vaativa. Nafhan kasvovettä olen käyttänyt pullollisen, se on kivan mietoa ja tykkäsin.

    VastaaPoista
  2. Tää on niin ihana! <3 Mä olen käyttänyt tämän ennätysvauhtia loppuun. Rakastuin ensisuihkaisulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ja edullinen! Minä kun käytän vain aamuisin niin tuntuu ettei se lopu ikinä :D

      Poista
  3. Luin nyt tästä tuotteesta ensi kertaa, ja mielenkiintoiselta vaikutti. Vaikka käytän paljon luonnonkosmetiikkaa, Nafnaa en ole kokeillut vielä lainkaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nafha on yksi suosikkimerkeistäni, tuotteiden hinta-laatu-suhde on erinomainen ja tuoksumaailma mieto, joten se sopii myös eteeristen öljyjen tuoksuja vierastaville :)

      Poista