lauantai 6. helmikuuta 2016

Uusi kosmetiikkasarja: Mossa

Sokos yllätti jälleen positiivisesti lanseeraamalla vastikään Suomeen saapuneen Mossan (näin suomalaiseen korvaan sarjan nimivalinta olisi voinut olla elegantimpikin). En ole saanut kosketusta tuotteisiin muuten kuin perinteisen kämmenselkähoidon merkeissä, mutta koska sarja vaikuttaa niin mielenkiintoiselta, en malttanut olla kirjoittamatta siitä jo etukäteen. Tarkempia tuotearvioita kerron sitten, kun jos hankin niitä kotiin saakka. Uskon, että sarja kiinnostaa monia jo ihan hinnoittelunsa vuoksi, sillä sarjassa ei nopealla vilkaisulla ole yhtään tuotetta, joka maksaisi yli kaksikymppiä! :)

Mossaa tuo Suomeen Natural Goods Company. Sarjan tuotteilla on Ecocert-sertifikaatti, ja se on kotoisin Latviasta. Sokoksen lisäksi sitä voi ostaa ainakin NGC:n omasta verkkokaupasta sekä Biodellyltä (josta saa muuten 8.2. asti kaikista tuotteista -15% koodilla BIODELLY).

Valikoimassa on kaikille ihotyypeille soveltuvia ihonpuhdistus- ja kosteutustuotteita (mukaan lukien yhden sävyn BB-voide), joiden lisäksi täsmähoitotuotteita jaettuna kahteen eri linjaan. Nuoremmille tarkoitettu linja, Youth defence, on tarkoitettu yli 25-vuotiaille. Hiukan juonteikkaammalle iholle tarkoitettu linja kantaa nimeä Age excellence, ja ikähaarukka on tässä kohtaa rajattu tarkoittamaan yli 35-vuotiaita. Tottakai nämä ovat jälleen vain suosituksia, ja tuotteita voi käyttää ristiinkin oman ihon tarpeiden mukaan.


Mossan tuotteet perustuvat pohjoismaissa kasvaneiden marjojen uutteisiin (miten tästä tulee mieleen Lumene?). Mukana ovat perinteiset mustikka, lakka, vadelma, mustaviinimarja ja tyrni sekä hieman harvemmin vastaantulevat luumu ja valkoviinimarja :) Marjat erottuvat selkeästi myös tuotteiden tuoksuissa, jotka ovat hyvin selkeät. Mitään eteeristen öljyjen hyökkäystä ei nenä joudu kestämään, mutta makean marjaisia tuoksuja vierastava halunnee harkita toisen kerran ennen ostopäätöstä. Tuotteiden hintoja on saatu alas ainakin käyttämällä voiteiden pohjalla edullisempia öljyjä, kuten auringonkukka- tai oliiviöljyä.

Pakkaukset ovat kauniita, ja ainoa asia, joka paljastaa niiden kuuluvan edullisempaan hintaluokkaan, ovat nuo marjojen kuvat keskellä etikettejä.


Kämmenelle levitettäessä tuotteista ei jäänyt mitään pahaa sanottavaa, voiteet imeytyivät nopeasti eivätkä jääneet pyörimään iholle (tämä ongelma tuntuu muutenkin olevan jo menneisyyttä, en ole törmännyt rehellisesti huonoon luonnonkosmetiikan voiteeseen enää pitkään aikaan). BB-voidekin vaikutti kokeilemisen arvoiselta. Pigmenttiä vaikutti olevan riittävästi, ja sävy oli selvästi suunnattu pohjoismaisille käyttäjille. Harmi vain, että aurinkosuoja puuttuu.

Toisena tärppituotteena nostaisin esille jojobaöljypohjaisen Facial oil Vitamin cocktailin, jonka erikoisuutena on heti inci-listan alkupäästä löytyva tomaattiuute. Lisäksi se sisältää muunmuassa ruusu- ja tyrniuutetta, sekä öljyjä vadelmasta, mantelista ja avokadosta. Öljyä voi käyttää kasvoille sellaisenaan tai lisätä voiteen sekaan. Talvikuiva iho kiittää :)

Joko olet ehtinyt testata Mossan tuotteita?

14 kommenttia:

  1. Mossan öljy on todella ihanaa, samoin vadelma misellivesi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä misellivettä minä katselin vähän sillä silmällä, että se voisi tulla seuraavaksi testiin kun Helixium loppuu pian ;)

      Poista
  2. En ole, mutta merkki vaikuttaa tosi kivalta. Ihanaa, kun tuollainen edullisemman budjetin luonnonkosmetiikkaa lisääntyy entisestään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, vaihtoehdot edulliseen päähän ovat aina tervetulleita :)

      Poista
  3. Oon menossa keväällä Riikaan ja etsin kovasti kosmetiikkavinkkejä, joita sieltä kannattaa metsästää. Toivottavasti tästä sarjasta olisi nyt blogeissa vähän enemmän juttua, että saisin vähän osviittaa, mitkä tuotteet tästä sarjasta kannattaisi ottaa harkinta-(tai hankinta-)listalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun käydessäni siellä vuonna 2011 en löytänyt juuri muuta kuin Madaraa (luonnollisesti), mutta uskoisin, että sieltä löytää laajasti sekä oman maan että naapurimaiden tuotantoa. Etsitkö jotain tiettyä tuotetta?

      Poista
    2. Sen perusteella, mitä näitä lähmin Sokoksella tovi sitten, kiinnostaisi kasvoöljy ja puhdistustuotteet. Atooppinen iho asettaa melkoisia haasteita ihonhoidolle

      -Tiltu

      Poista
    3. Atooppisen ihon kanssa saa varmasti taiteilla. Olen nähnyt Madaran nokkosvoiteella tekevän taikoja kuivalle iholle, ja myös Mia Höydön tuotteisiin kannattaa tutustua. Sarjan kasvovesi on loistava kuivan ihon kosteuttaja. Riippuen kuinka kuiva ihosi on, kannattaa tuon Mossan kasvoöljyn kanssa yhdistää vielä kosteuttava seerumi :)

      Poista
  4. Mossan puhdistusvaahto on ollut käytössä 3 päivää, ja hakkaa ainakin juuri loppuneen Juice Beautyn puhdistusmaidon 10-0 :) Toki tämä vaahto ja se maito ovat hyvin eri tyyppisiä, mutta silti. Juice Beauty lähinnä levitti meikin ympäri kasvoja, mutta Mossan vaahto pesee meikit ja kasvot jäävät mukavan puhtaan (mutta ei narskuvan puhtaan!) ja pehmeän tuntuisiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoista! Noissa puhdistusmaidoissa kun oman kokemukseni mukaan on harvoin mitään mullistavia eroja. Laitoitko sen kuivalle iholle? Minun ihoni ottaa sen verran herkästi tensideistä nokkiinsa, että käytän vaahtomaisia putsareita vain puhdistusöljyn päälle, mutta hienoa että olet löytänyt hyvän tuotteen :)

      Poista
    2. Vaahto on itse asiassa mielestäni vähän huono kuvaus tuolle Mossan puhdistusaineelle, se on enemmän ehkä geelin, maidon ja vaahdon yhdistelmä. No, pääasia ettei meikäläisen herkkä ja kuiva iho ottanut siitä nokkiinsa :) Juice beautyn puhdistusmaitoa kokeilin kuivalle ja kostutetulle iholle, toimi yhtä huonosti kummallakin tavalla. En ole koskaan ollut puhdistusmaitojen ystävä, ne ei vain jotenkin tee mitään :/ Estelle & Thildin "vanhan" mallin putsari oli siinä poikkeus! Uutta en ole vielä kokeillut.

      Poista
    3. Nyt markkinoit sitä niin hyvin että on ehkä pakko kokeilla :D En itsekään ole puhdistusmaitojen ylin ystävä, jos käytän niin aina kahdesti (ensin meikki pois ja sitten iho puhtaaksi) ja silloinkin pitää melkein olla puhdistusliina apuna. Jos tarkoitat E&T:n uutta puhdistusgeeliä, niin suosittelen testaamaan. Se tuntuu kasvoilla miellyttävältä ja jättää ihon mukavan pehmeäksi, ei kireäksi :)

      Poista
  5. Jep, valkoviinimarjaputsari löytyy ja hyvältä vaikuttaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kuvauksesi perusteella liian pesevältä omaan makuuni, mutta varmasti kelpo tuote kelle se sopii :)

      Poista