Sain Arctic Warriorsilta testattavakseni flunssan hoitoon ja ehkäisyyn tarkoitettua Puolustaja-uutetta, sekä stressin lievitykseen tarkoitettua Taistelija-uutetta. Puolustajan vaikuttavana aineena on väinönputki ja nokkonen, joista ensimmäisen pitäisi potkia jopa streptokokkia vastaan. Taistelijankin sisältä löytyy nokkosta, sekä lisäksi ruusunjuurta.
Vasemmalla Puolustaja, oikealla Taistelija. |
Muita erikoisuuksia en ole flunssan ehkäisyssä käyttänyt, sillä esimerkiksi peruslisäravinteita (B- ja D-vitamiini sekä sinkki) en tähän kastiin laske.
Sen sijaan flunssan yllättäessä (minulla se alkaa aina kurkkukivulla ja sellaisella oudolla tunteella hengitysteissä) olen käyttänyt Vogelin kurkkusuihketta sekä kaksin- tai kolminkertaistanut sinkkiannokseni. Tuon Vogelin suihkeen vaikuttavana aineena on punahattu- ja salviauutteet etanolipohjassa. Toisin sanoen kannattaa huomioida tämä jos sattuu puhallusratsiaan. Etanolin huomaa myös käyttäessä, ärhäkän punaiseen kurkkuun kun suihkauttaa niin voi melkein kuulla virusten palavan... :D
Helmikuussa kurkun kipeytyessä sopivasti lomamatkalla käytin kurkkuun suihkutettavaa FluAcute Zinc-sinkkisuihketta. Aniksenmakuinen suihke oli kohtalainen miellyttävä käyttää, tosin suuhun jäävä jälkimaku on karmea. Tämä suihke ei niinkään lievittänyt kivuntunnetta, mutta rauhoitti muuten tulehdusta.
Olen sairastanut talven aikana kaksi mieto-oireista, käytännössä kuumeetonta tautia, eli voisin sanoa päässeeni aika vähällä (varsinkin kun huomioi viimeaikaisen stressin määrän). On oikeastaan aika mahdotonta sanoa, oliko käyttämistäni tuotteista mitään apua. Ainahan voi tietenkin spekuloida olisinko sairastunut pahemmin jos en olisi naukkaillut väinönputkea?
Yhden tuotteen sijaan uskon että kokonaisuudella on tässäkin asiassa suurin merkitys. Mikään yrtti tai valokaapeli ei pelasta laiminlyötyä kroppaa, aivan kuin Gore-Tex-kengätkään eivät auta jos kävelet liian syvään lammikkoon.
Kuinka sinulle kävi? Vältitkö kuluneena talvena jyllänneet influenssan ja RS-viruksen pikkuserkkuineen vai menikö nenäliinojen käyttö överiksi?
Edit: Arctic Warriorsilta laittoivat viestiä, että kuvassa näkyvä pipettiannostelu ei ole enää käytössä, vaan uute annostellaan lusikalla. Ihan fiksu päätös, koska varomattomasti käytettynä noissa pipettipulloissa tulee aina kontaminaatioriski.
Mä selvisin aika vähällä. Talven aikana (koputan puuta) ei tullut ollenkaan kunnon flunssaa, vaikka yksi meinasi jo tosi päättäväisesti tulla päälle. Veikkaan, että mulla auttoi peruslisäravinteiden lisäksi (mulla D-vitamiini ja sinkki) maitohappobakteerit ja Puhdistamon pakuri-havupuu -uute. Tai ainakin spekuloin niiden auttavan. :D Olen katsonut Arctic Warriorseja sillä silmällä ja olisi joskus kiva testata niitä. :)
VastaaPoistaAi niin, ja tosi hyvä pointti. Kyllä se kokonaisuus ratkaisee. Yleensä, kun flunssa tuntuu rtulevan, mä myös alan löysäämään tahtia ja annan itseni levätä. Kehon merkkejä pitää kuunnella ja kunnioittaa.
PoistaAivan totta :) Minäkin olen käyttänyt pakuria, tosin aika harvakseltaan, ja myös maitohappobakteereja tulee popsittua aina kun muistan ostaa niitä :D Tuota Puhdistamon uutetta olen meinannut moneen kertaan hommata, pitää viimeistään ensi talvena kokeilla sen tehoja ;)
PoistaTuli muuten mieleen, että miten isoina annoksina syöt sinkkiä? Mikä on normi ja paljon sitten syöt flunssan alkaessa?
PoistaSe vähän vaihtelee :D Ehkä keskimäärin 30 mg päivässä, nyt taitaa olla 50 mg:n vahvuista kaapissa (ja minähän olen tunnetusti vähän laiska pillerinpopsija, en todellakaan muista ottaa niitä joka päivä). Annos tietenkin moninkertaistuu jos tuota sinkkisuihketta käyttää flunssan iskiessä ohjeen mukaan :)
PoistaVäinönputki, mitä on mm. Arctic Warriors Puolustajassamme, tasapainottaa suolistoa ja parantaa sitä kautta vastustuskykyä. Se on siten maitohappobakteerien ohella hyvä kasvi esim. ennen matkaa tai suolisto-ongelmien aikana ja ehkäisyyn.
VastaaPoistaMielenkiintoista, tätä en tiennytkään! :) Siitä tulee sitten tuplateho kun se vaikuttaa ensin paikallisesti suussa ja nielussa ja sitten vielä suolistossa.
Poista