keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Vieraana hotelli Miramare Beachissa

Sinne se vain meni, kesäloma. Ja kesä nyt noin ylipäätään, minkä voi todeta ihan vain katsomalla ulos (tai kalenteria). Pidin tiukasti kesäfiiliksestä kiinni aina viime viikon keskiviikkoon saakka, jolloin astuin ulos lentokoneesta Helsinki-Vantaan lentokentällä. Perinteinen jääkaappiinkävelyfiilis.

Kulunut viikko on mennyt pikkuhiljaa totutellessa arkirutiineihin ja tietenkin Kisun kanssa touhutessa.Viikonloppuna starttasimme molempina päivinä naapuriseuran kisoissa, ja maanantaina kävimme moikkaamassa sisaruksia ja isukkia pentuetreffien merkeissä :) Aikamoista hulinaa siis. Sain kuitenkin jossain välissä huitaistua muistikortin tietokoneen sisään, joten luvassa on vielä muutaman kerran matka Rodokselle ainakin näin kuvien kautta ;) Aloitetaan hotellista, joka sai kunnian olla häämatkamme majoituspaikka.

Kuten viimeksi kerroin, valitsimme hotellimme ensisijaisesti sijainnin ja kohderyhmän (aikuiset) perusteella. Luonnollisesti tässä kohtaa vaikutti myös tähtiluokitus. Katselen harvoin alle neljän tähden hotelleja, koska en oikein luota niiden vastaavuuteen suomalaisen luokituksen kanssa. Tjäreborg luokittelee Miramaren neljän tähden hotelliksi "plussalla", eli ilmeisesti hotellissa on jotain ekstraa tavalliseen neljän tähden hotelliin verrattuna, muttei tarpeeksi viiden tähden luokitukseen asti.

Yleiset tilat

Yleisilmeeltään hotelli on erittäin siisti. Vastaanoton läpi kävellessä avautuu suuri aukio, jota reunustavat ensimmäiset, kaksikerroksiset huoneistot ja niiden edessä oleva laguuni. Tämän kaiken keskellä on ravintola, jossa tarjoillaan niin aamupala kuin illallinenkin.Allasalue, kuntosali sekä spa sijaitsevat alueen toisella laidalla, joten päivittäisten askelien määrä saattaa tulla yllätyksenä kauimpana sijaitsevissa huoneistoissa asustaville.Kuntosali on pienehkö, mutta hyvin kompakti. Huomaa, että sen on suunnitellut liikunta-alan ammattilainen eikä sisustusasarkkitehti. Käytettävissä on laaja skaala niin vapaita painoja kuin kahvakuuliakin, ja peruslaitteet niitä suosiville. Aerobista treeniä kaipaavan käytössä on juoksumattoja ja crosstrainereita. Kuntosalin vieressä on jumppasali ja katettu alue ohjattuja ulkoliikuntatunteja varten.

Allasalue on perinteinen, toki erittäin kaunis infinity-päätyineen. Aurinkotuolien kunnossa ei ollut tällä kertaa huomauttamista ;) Uima-allas on tarpeeksi suuri muuhunkin kuin pelkkään paikallaan kellumiseen.

The Huone

Kuulun varmasti lomamme jälkeen Tjäreborgin salatulle "nillittäjat"-listalle, mutta kuten sanottu, hotellin luokituksella on merkitystä ja jos maksan laadusta niin oletan myös saavani sitä. Osa hotellin huoneistoista on päivittämättä nykyaikaisiksi, eli ne ovat alkuperäisessä kuosissaan (lupaus kuului kuitenkin siististä kunnosta). Tämä oli tiedossa jo hotellia varatessa, enkä nähnyt siinä mitään ongelmaa. Kuitenkin huonettamme lähemmin tarkastellessani huomasin, että kylpyhuone oli auttamatta parhaimmat päivänsä nähnyt, eikä sitä voisi pelastaa enää mikään muu kuin iskuporakone.
Annoin tästä Tjäreborgille palautetta, ja matkatoimisto hoiti asian hotellin kanssa niin, että saimme vaihtaa huonetta. Uusi huone oli samaa ikäluokkaa kuin edellinenkin, mutta selvästi aika oli kohdellut sitä lempeämmin. Pisteet Tjäreborgille asian nopeasta hoitamisesta! Ihmettelen kuitenkin sitä, että kukaan muu ei (kuulemma) ole kyseisestä huoneesta valittanut. Onko tässä nyt sama ilmiö, kuin pahanmakuisessa ravintola-annoksessa, jota ei viitsitä lähettää takaisin keittiöön. Et varmaan ylläty, kun sanon etten syö myöskään huonosti tehtyä ruokaa ;)
Meidän huoneemme oli Prime Bungalow, jossa oli erillinen makuuhuone ja pieni keitto... voiko sanoa -nurkkaus, jos se ei sijaitse nurkassa? Joka tapauksessa, huoneistossa oli mahdollista valmistaa ja lämmittää ruokansa vaihtoehtona ravintoloissa syömiselle. Sisustus on toteutettu kylpyhuonetta lukuunottamatta skandinaavista silmää miellyttävillä, maanläheisillä sävyillä, joten huoneistossa lepäsivät onneksi myös silmät :)
Aamiainen

Tämä oli asia, johon latasin odotuksia jopa enemmän kuin huoneen kuntoon. Olisi ollut aivan kamalaa kärvistellä pekoni-pulla-aamiaisen keskellä kaksi viikkoa :D Onneksi tässä kohtaa ei tarvinnyt pettyä. Miramare Beachin aamiainen on todella hyvä! Tuoreet herelmät oli pilkottu valmiiksi ja vielä sekoitettukin, joten annoksen kokoaminen oli suorastaan lapsellisen helppoa (muistelen vieläkin viime vuotista Thassoksen lomaa, jossa henkilökunta hoksasi vasta viidentenä päivänä siivottuaan aamuisia jälkiäni, että he pääsevät paljon helpommalla kun tekevät esivalmistelut puolestani :'D).

Tottakai myös tuhdimpien ruokien ystäville löytyi pöytänsä, joinain päivinä tarjolla taisi olla pekonin lisäksi myös makkaraa, joten miksikään ituhipiksi tuolla ei ole pakko ryhtyä ;) Ja päivänsä saattoi halutessaan aloittaa myös kakkupalalla tai letuilla, joiden tuoksu kävi kieltämättä nenään erittäin kiusallisesti!

Gluteenitonta leipää sai pyytämällä. Minulla se jäi tosin vain yhteen kertaan, koska en mielelläni syö sellaisia "kumileipiä", joita gluteenittomat leivät karmeimmillaan ovat. Leivättömyys ei kuitenkaan estänyt minua nauttimasta aamupalaburgereista ;)

Joka-aamuinen teehetki <3

Pienistä puutteistaan huolimatta Miramare Beach on erittäin hyvä hotelli, jonne menisin mielelläni uudelleenkin. Ulkoisten puitteiden lisäksi hotellin henkilökunta on erittäin ystävällistä ja työlleen omistautunutta.

 Millaisia kokemuksia sinulla on Rodoksen tai muiden lomakohteiden hotelleista? Ovatko ne vastanneet odotuksia? 

2 kommenttia:

  1. Kreikkalaisten hotellien kylpyhuoneet ovat kyllä ihan omaa luokkaansa. Itse kuitenkin ammatin handlaajana aina naureskelen niitä, ne ei koskaan menisi suomalaiselta rakennustarkastajalta läpi, vaikka olisi ihan uutta jälkeäkin. Siistillä on ilmeisesti Kreikassa ja monien muidenkin silmiin hieman erilainen merkitys. :D

    VastaaPoista